e
Banner

Etiketler: güneş enerjisi



Güneş enerjisi sektörünü 2013’te neler bekliyor?


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Enerji

Stuxnet ile başlayan enerji sektörüne yönelik siber saldırılar gittikçe artıyor. Bu hafta tespit edilen Shamoon virüsü bunlardan en sonuncusu.

 




Mars Logistics'ten 1 milyon $'lık sürdürülebilir enerji yatırımı



Avrupa Yakası’nın en büyük GES (Güneş Enerji Santrali Sistemi) projesi, Mars Logistics’in yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırımı ile hayata geçiyor. Proje ile Hadımköy Lojistik Merkezi’nin 12.098 metrekarelik çatı alanı güneş panelleri ile kaplanacak.




Zer, sürdürülebilir projeleri ödüllendirdi



Koç Topluluğu’nun satın alma ve tedarik zinciri yönetimi alanında faaliyet gösteren şirketi Zer’in sorumlu tüketim ve üretim projelerini değerlendirdiği Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nda ödül alan şirketler belli oldu. Mars Logistics, Hadımköy fabrikasında kullandığı güneş enerjisi sistemleriyle takdir ödülü aldı.
 




Goodyear, Adapazarı Fabrikasına güneş duvarı kuruyor


Yayın: 07-09-2022
Kategori: Lastik

Goodyear, fabrikalarında yenilenebilir enerji odaklı dönüşümler konusunda önemli gelişmeler kaydediyor. Goodyear, Adapazarı’ndaki tesisinde yeni bir güneş duvarı kurarak sürdürülebilir bir dünyaya yönelik önemli bir adım atıyor. Proje, enerji yönetimine esneklik ve güç kazandırmanın yanı sıra fabrikanın çevresel ayak izini küçültmeye de yardımcı olacak.  




ASYAPORT, vinçlerin üzerine konulan panellerden elektrik üretecek


Yayın: 27-07-2023
Kategori: Denizyolu

Asyaport, temiz enerji yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Asyaport, limanlarda kapalı alan azlığından dolayı güneş enerjisinden elektrik elde etmenin zor olması nedeniyle dev vinçlerin üzerine güneş panelleri yerleştirdi. Kısa bir süre sonra montaj işleminin tamamlanmasının ardından Asyaport, iç tüketimden kullanılacak 600.000 kwh enerjiyi güneşten temin etmiş olacak.




Scania güneş enerjisiyle çalışan kamyonun ilk testini başarıyla gerçekleştirdi


Yayın: 01-09-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Scania, yaklaşık 2 yıl süren geliştirme aşamalarının sonunda dorsesi güneş panelleriyle kaplı hibrit kamyonunun akan trafikte testlerine başladı. Kamyonun güneş panelleri vasıtasıyla kendi enerjisini üretmesi, işletme maliyetlerini ve karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltıyor.




Bourg-en-Bresse'deki Renault Trucks tesisi enerjisini güneşten alacak



Renault Trucks, TotalEnergies ortaklığıyla yürütülen geniş kapsamlı bir proje ile enerji geçişini sürdürüyor. Bourg-en-Bresse tesisinin 17 hektarlık bir alanı kaplayan güneş enerjili çatı panelleri ile donatılması amaçlanıyor. Renault Trucks'ın düşük karbonlu operasyonlara geçişinin simgesi olan bu proje, elektrik üretiminde 17.500 kişinin tüketimine eşdeğer olduğundan yenilenebilir enerji üretiminde önemli bir adım teşkil ediyor.